Nieuws

Wat is collectieve valbeveiliging?

Randbeveiliging van Best Montage/Demontage B.V.

Als we vertellen over ons werk dan vragen mensen vaak of we kunnen uitleggen wat collectieve valbeveiliging precies is. Dat leggen we daarom graag uit in deze blog en ook maken we het verschil met individuele valbeveiliging duidelijk.

Valbeveiliging beschermt mensen tegen het vallen van hoogte. Dit kan door middel van het voorkomen van een val of door het opvangen van de krachten bij een val, bijvoorbeeld via een veiligheidsnet. Bij werkzaamheden vanaf 2,5 meter is een vorm van valbeveiliging in Nederland wettelijk verplicht.

Middelen die valbeveiliging bieden kunnen we verdelen in collectieve en individuele valbeveiligingsmiddelen. Collectieve valbeveiliging zijn manieren en constructies die meerdere personen bescherming bieden tegen het vallen van hoogte. Hierbij kunt u denken aan randbeveiliging in de vorm van een hekwerk, borstwering of een valnet.

Individuele valbeveiliging biedt daarentegen bescherming voor één persoon. Voorbeelden van individuele bescherming zijn een valharnas en bescherming via ankerpunten.

Als meerdere mensen voor een langere periode op hoogte werken dan is collectieve valbescherming de meest praktische en veilige keuze. U kunt vervolgens kiezen voor permanente beveiliging of tijdelijke valbeveiliging.

Tijdelijke, collectieve valbeveiliging

Veiligheidsnetten en randbeveiliging van Best Montage/Demontage B.V.
Best Montage/Demontage B.V. is expert op het gebied van tijdelijke, collectieve valbeveiliging voor bouwwerkzaamheden. We implementeren collectieve en robuuste valbescherming voor onder meer nieuwbouw en renovatieprojecten. Hiervoor bieden we diverse oplossingen, zoals (dak)randbeveiliging, veiligheidsnetten of een combinatie van valbeveiligingsmiddelen.

We zijn ABOMA-gecertificeerd en monteren al meer dan 10 jaar collectieve valbeveiliging door heel Europa. Daarnaast weten we voor elke situatie een passende oplossing te verzorgen. Wilt u voorbeelden van ons werk zien? Bekijk dan enkele van onze projecten voor collectieve valbeveiliging.

Terug naar boven