Nieuws

Campagne Top-5 risico Vallen van hoogte

Individuele valbeveiliging voor bouwvakker die werken op hoogte

Dat werken op hoogte risico’s heeft, dat weten de meeste mensen wel. Wat veel mensen echter niet weten, is dat 78% van de valongevallen gebeurt op een hoogte van onder de 2,5 meter. Dit is voor de organisatie Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) reden de campagne ‘TOP-5 risico Vallen van hoogte’ te lanceren.

Voor werkzaamheden vanaf 2,5 meter hoogte is een vorm van valbeveiliging verplicht, zoals u kunt lezen in ons artikel wanneer is valbeveiliging op daken verplicht. Hierdoor valt het aantal bedrijfsongevallen tijdens werkzaamheden vanaf 2,5 meter gelukkig mee.

Uit onderzoek van de GCVB blijkt dus dat bij werkzaamheden lager dan 2,5 meter hoogte het merendeel van de valongelukken plaatsvindt. In bijna de helft van deze ongevallen is er sprake van het gebruik van opstapjes, ladders en ongelijke vloeren. Hoewel de valongevallen op relatief lage hoogte gebeuren, hebben ze wel in 64% van de gevallen verzuim tot gevolg.

De GCVB vindt, terecht, dat ieder ongeval er één te veel is. Met de campagne ‘Top-5 risico Vallen van hoogte’ wil de organisatie mensen bewust maken van het risico van vallen en informatie verstrekken om het valrisico verkleinen. Op de webpagina ‘Vallen van hoogte’ vindt u daarom diverse informatie over dit onderwerp. U vindt onder meer informatie die u in uw eigen organisatie kunt toepassen.

Vindt u dit een interessant onderwerp? Lees dan ook de volgende artikelen:

Over ons

Best Montage/Demontage B.V. is een partner voor collectieve valbeveiliging voor de bouw. Om een veilige werkomgeving op hoogte te creëren gebruiken we veiligheidsnetten, randbeveiliging en/of trappentorens. We hebben meer dan 10 jaar ervaring, zijn Aboma-gecertificeerd en weten voor iedere situatie een passende oplossing te verzorgen. Bent u geïnteresseerd in onze diensten of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar boven